La informació és poder

'Per aquest motiu que des del nostre grup de treball insistim en la urgent necessitat de poder tenir, tan aviat com sigui possible, la Guia de drets socials'

Diuen que la informació és poder, i deu ser cert, perquè només qui té una bona informació sobre els seus drets se'n pot beneficiar, millorar-los o exigir-los. I és per aquest motiu que des del nostre grup de treball insistim en la urgent necessitat de poder tenir, tan aviat com sigui possible, la Guia de drets socials en la qual d'una manera senzilla, didàctica i transversal, tothom s'assabenti dels serveis als quals té dret la ciutadania, serveis que donen les diferents administracions gràcies als impostos recaptats.

Una guia que ha de ser especialment útil per a les persones grans, les quals han patit i estan patint les greus conseqüències de la pandèmia, les restriccions i l'aïllament, molt agreujades per la imposició indiscriminada d'haver d'utilitzar les noves tecnologies per fer qualsevol activitat vital.

Mentrestant, a l'Oficina de Serveis Socials de La Floresta s'ha instal·lat un taulell amb una persona informadora social a qui es pot demanar orientació. I des del passat 16 de febrer, els dimarts de 9 a 14 h al Centre Sociosanitari de La Floresta, ja tenim el Servei d'acompanyament i assessorament digital, coordinat amb Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat, servei molt útil, sobretot, per a les persones grans perquè no es desanimin ni es rendeixin amb les moltes complicacions d'aquest nou llenguatge tecnològic i perquè aprendre i superar dificultats té els seus beneficis: estimula l'activitat mental, suavitza l'aïllament i ajuda a mantenir-se actiu i en contacte amb familiars, entitats, cultura, informació, lleure, etc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem