Una iniciativa per prevenir el risc d'incendis

'Volem ampliar la pastura i donar suport a la pagesia perquè ells són els que millor coneixen el terreny'

A Valldoreix hi ha un projecte impulsat per Paul Domènech, que compta amb el suport del programa Alimentem Collserola i vol servir per incrementar els espais oberts en zones del Parc on no es pot fer agricultura o que són massa tancats perquè hi entri un ramat de cabres o ovelles. La prova pilot a Can Domènech és un primer pas per valorar la possibilitat que el ramat de rucs pugui anar alternant pels diferents espais de bosc adjacents a les finques agrícoles del Parc, sota vigilància i cura de la pagesia.

Més info: Un ramat de rucs pasturarà a Valldoreix per a prevenir incendis

L'objectiu de la iniciativa és utilitzar els rucs per reduir el material combustible del sotabosc, contribuir a la recuperació d'espais oberts com a mesura de millora de la biodiversitat i d'aquesta manera prevenir els incendis forestals a la serra de Collserola, que és una de les preocupacions més importants que tenim a Valldoreix. Per això, volem ampliar la pastura i donar suport a la pagesia perquè ells són els que millor coneixen el terreny i les administracions hem de trobar la manera de col·laborar econòmicament en iniciatives com aquesta.

Per tal que tothom pugui donar suport a aquest projecte, la propietat de Can Domènech ha posat en marxa una campanya d'apadrinament dels rucs, que vol fomentar la implicació i la participació de la ciutadania i permetre que els veïns i veïnes de Collserola contribueixin a la tasca de preservació de l'entorn natural, i volem contribuir a fomentar aquesta campanya. Des de promoció econòmica publicarem a les nostres xarxes aquesta iniciativa.

Tenim l'obligació de protegir el nostre entorn, a les persones i amb les persones que estimem el Parc de Collserola. Una vegada més, gràcies Pol!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem