Intel·ligències múltiples a l'escola

Aquesta setmana al Sol Solet celebrem Sant Ponç, patró dels herbolaris i apicultors

Hi ha ciutats i pobles que celebren fires de Sant Ponç des de l'Edat Mitjana, amb herbes medicinals, tisanes, mels, melmelades... Tot artesanal, com es feia en temps de les nostres àvies.

A l'escola és l'excusa perfecta per treballar amb els nostres nens i nenes el llenguatge: ampliem vocabulari: el romaní, la farigola, la menta, l'espígol... Cuidem la planta, l'olorem, la reguem, l'assequem i en fem bossetes d'olors pels armaris. Mireu quina manera més bonica d'apropar els infants a la natura i a les nostres tradicions populars. També pre-matemàtematica amb els conceptes molt i poc, al llenguatge musical amb una cançó del nostre estimat Xesco Boix que ens parla de tisanes, la cantem i també la ballem tot inserint la motricitat i el llenguatge corporal.

Altres anys hem treballat la mel, l'hem tastat, de taronger, de romaní, de mil flors... hem pintat amb mel i hem deixat als nens i nenes manipular-la lliurement, una textura única, pastosa, enganxosa, i que es pot menjar. Hem cantat i ballat la cançó de les abelles, amb els pots hem treballat els conceptes ple i buit (matemàtica).

Altres anys hem animat als nostres alumnes a fer sabons, d'olors, de coco, d'espígol, de rosa, amb formes divertides i hem aprofitat per treballar amb ells els hàbits d'higiene i els diferents tipus de sabó, que n'hi ha molts! També vam fer pastissos artesanals amb receptes molt bones i divertides, pastís de formatge, pastís de pastanaga...

Vosaltres pensareu... I perquè ens explica això la Diana? Doncs per demostrar una vegada més que qualsevol excusa és bona per ampliar els coneixements dels nostres infants més petitons, digui-li Sant Ponç, Santa Cecília, patrona de la música, el mític Sant Jordi... de tot en podem treure una experiència sensorial, que ens apropia una de les set intel·ligències múltiples o a totes a l'hora (musical, natural, intrapersonal, interpersonal, lingüística, motriu i matemàtica).

Només cal afegir-li una mica de creativitat i imaginació, per a convertir una fira de Sant Ponç en una experiència a tots nivells.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem