Invertir en futur

'A les darreres eleccions europees hem assistit a un creixement molt clar d'opcions d'extrema dreta que branden discursos identitaris i excloents, contraris als drets humans'

Del 4 al 10 de juliol tindrà a lloc a la ciutat una nova edició del Curs d'Estiu de la Unipau, cita imprescindible per repensar el món actual i el que ve, i per trobar claus d'interpretació i d'acció. Enguany el tema central són les fronteres. La conferència inaugural prèvia a l'esdeveniment la va fer la fotoperiodista Anna Surinyach, experta i coneixedora del patiment que les actuals polítiques migratòries de la UE provoquen a tantes persones que es desplacen per migrar o cercar refugi i asil.

Més info: Les fronteres que marquen el recorregut dels migrants, al 39è Curs d'Estiu de la Unipau

A les darreres eleccions europees hem assistit a un creixement molt clar d'opcions d'extrema dreta que branden discursos identitaris i excloents, contraris als drets humans: cal que recordem que aquests drets, per definició, són universals, no d'uns pocs? L'extrema dreta proposa tancar encara més fronteres que ja ho estan, de tancades. És una resposta populista i curta de mires, que provocarà més patiment (i morts) de persones que fugen de la pobresa, la guerra i la persecució. Respostes com l'externalització de fronteres europees a països com Egipte, Marroc, Líbia, funcionaran com una mena d'olla de pressió, un mur de contenció que no servirà de res: o és que pensem que la gent deixarà de moure's, com ha fet sempre al llarg de la història?

Més info: Junts guanya les eleccions al Parlament Europeu a Sant Cugat

El que cal és treballar amb mirada llarga i realista: polítiques de cooperació (no retallades, Ajuntament), gestió de migració i refugi amb respecte als drets humans i tractats internacionals, inversió en polítiques socials. És una recepta de futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem