Ja som rics?

Com algú pot entendre que a Barcelona hi hagi en aquest moment 4 o 5 immobiliàries per illa de cases?

Una de les coses que mes m’ha cridat l’atenció en aquets últim mes és que sembla que el nostre món ja ha canviat radicalment, que la sensació de riquesa s’ha instaurat, almenys en els entorns en què em moc, posaré uns quants exemples: Pàrquing de Puigcerdà: vaig comptar el percentatge de cotxes de gamma alta, Porsche (Cayenne), Mercedes... 65%, l’ any passat el mateix exercici va donar 30%. Restaurant de Barcelona al carrer de Provença, migdia laboral, ple; l’any passat per les mateixes dates, un 25%. Restaurants a la Cerdanya, cap de setmana a tope i caravanes abans del túnel del Cadí.


Em sorprèn i molt, és veritat o es una miratge? M’encantaria que fos veritat, potser sí que ho són més una part de la població, doncs milloraria el consum i tot milloraria, però pregunto a molta gent i quasi a ningú li han apujat el sou, i l’atur oficialment continua sent molt alt; sí que és cert que molt d’aquest atur és per a treballadors de la construcció i auxiliars, però també hi ha molt d’atur en els joves. A aquest miratge hi afegiria la multiplicació exponencial de determinats negocis, per exemple, els forns, sorprenent a Barcelona, però ho he preguntat a Puigcerdà, i hi ha 22 punts de venda de pa, algú ho pot entendre? Com algú pot entendre que a Barcelona hi hagi en aquest moment 4 o 5 immobiliàries per illa de cases?


Nosaltres i la majoria d’històrics del sector no ho podem entendre, com es pot fer bé la feina si a cada oficina hi ha dues o tres persones? Com es pot tenir temps d’analitzar els immobles des del punt de vista jurídic i fiscal previ a posar-lo en comercialització per donar seguretat al possible client comprador? Com es poden tenir actualitzats els immobles a la web? Com es poden complir els requeriments del Codi de Consum de Catalunya per temes de documentació i publicitat? És impossible. Com a conseqüència, ja estan apareixent problemes de clients “estafats” per una mala praxis, de preus no certs. Com pot ser que no siguem capaços de professionalitzar aquest sector? De fer-lo creïble, transparent.. No en sé la resposta.

 
Comentaris

Destaquem