Jaume Pla al Romea

Aquesta obra li va escriure en Víctor a tall de comiat sobre una idea treta del meu article al TOT de fa dos anys

Feia dies que em reservava aquest article per a quan s'acostés el 22 de maig. Però el TOT va i se m'avança. Treu notícia i cartell. I és que en Jaume s'ho mereixia.



Resulta que el dilluns 22 de maig puja a l'escenari del Teatre Romea a interpretar "Abans que pugi el teló" de Víctor Alexandre. Aquesta obra li va escriure en Víctor a tall de comiat sobre una idea treta del meu article al TOT de fa dos anys. No patiu, però, que no demanaré drets d'autor. Em sento infinitament pagat havent treballat al seu costat en diverses obres.



Un actor, que el dia abans, el 21, haurà fet 89 anys, que ha dedicat tota la seva vida a l'escena, que ha interpretat Espriu, Shakespeare, Txékhov, Brecht, Labiche i tants altres i que és reconegut amb la Creu de Sant Jordi, es mereix que el Romea li obri les portes en el seu comiat.


No és un adéu imminent, però, perquè ell ha dit que, mentre aguanti dret, seguirà dalt l'escenari. De fet a Valldoreix ens ha vingut darrerament tres vegades. I espero que, en la temporada vinent pugui tornar a venir. Dic pugui, perquè estic informat que no para de fer "bolos". La darrera vegada que vaig anar a veure'l, interpretava "Un prometatge" de Txékhov al costat de l'Ignasi Roda i l'Anna Pou. Dos actors, la vàlua dels quals, no em pertoca descobrir-la a mi.


El dia que, per raons d'agenda, no va poder interpretar "Santiago Rusiñol, Aranjuez 1931" de la Montserrat Cornet, me la va oferir a mi. Em va dir "Rafa, et passo la torxa". Va ser el regal més bonic que m'han fet mai.


El dia 22, a les 8 del vespre, hem de ser al costat seu. Donar-li un caliu que s'ha anat guanyant any rere any.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem