Jordi Franquesa Florensa i el Club Muntanyenc

'Perquè deixant a part la Parròquia, la seva primera experiència associativa és amb el Club Muntanyenc, fundat el 1944 com a Delegació del Club Muntanyenc Barcelonès'

Pocs dies abans de Nadal, teníem la sentida pèrdua de l'amic Jordi Franquesa i tots els mitjans i molts amics varen començar a publicar resumides biografies destacant els aspectes més importants de la seva prolífica vida pública.

Més info: Mor Jordi Franquesa, exregidor, comerciant i activista cultural de Sant Cugat

Però ningú, ni tan sols, va esmentar el seu intens i actiu pas pel Club Muntanyenc. Llavors crec que és just fer-ho des d'aquesta finestra del TOT. Perquè deixant a part la Parròquia, la seva primera experiència associativa és amb el Club Muntanyenc, fundat el 1944 com a Delegació del Club Muntanyenc Barcelonès. En Jordi se'n fa soci el 1945, quan vorejava els 14 anys, i centra les seves activitats en el món de l'esquí i de l'excursionisme.

El 1947 s'inicia en els Campionats d'Esquí del Vallès de fons, guanyant la categoria dels debutants, i 3 anys després ja comença a fer podis que mantindria fins ben entrats els 60s. A partir del 1953 amplia la seva participació en les proves de descens. També competeix en els Campionats Universitaris S.E.U. de fons del 1954 celebrats a Navacerrada.

Participa en els Cicles d'Excursions del Vallès, fins i tot el 1947 actua com a responsable de la sortida al Montseny i en les Marxes de Regularitat des de la 1a edició el 1950, resultant guanyador de la 5a edició. El 1947 mereix el Premio a la Constancia Excursionista, un challenge per animar als socis a participar.

Col·labora en la Junta d'Esquí, en va ser president el 1956/57 i en la General. Queda per un altre dia les anècdotes, històries i aquells moments del Muntanyenc que en Jordi en va ser actor directe.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem