Mor Jordi Franquesa, exregidor, comerciant i activista cultural de Sant Cugat

Franquesa va ser regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat durant dos mandats i era membre destacat de la Coral La Lira

L'exregidor de Sant Cugat Jordi Franquesa Florensa ha mort aquest dijous, 22 de desembre, a l'edat dels 92 anys. Franquesa, a més de regidor durant 8 anys amb l'alcalde Aymerich, era un membre destacat de la cultura santcugatenca, ja que n'era un membre actiu com a cantant de la Coral La Lira des de jove, de fet, actualment n'era el vicepresident per segona vegada. Pel que fa a la seva vinculació a la vida associativa de la ciutat, també va ser vicepresident de Creu Roja Sant Cugat durant 8 anys i del Casal Parroquial als anys 60, a més de bastoner i actor de teatre amateur amb l'Agrupació Teatral Maragall i també formava part de l'Orfeó de Sant Cugat.. Pel que fa a la trajectòria política va ser regidor de comerç i més tard de Cultura, entre altres responsabilitats. Abans havia estat president de la Unió de Botiguers.

Franquesa era fill de forners i havia nascut al número 11 (actual 24) del Carrer Major de Sant Cugat del Vallès, l'11 de desembre de 1930, on la seva família tenia el forn.

Amb la seva esposa, Jordi Franquesa va regentar un comerç de papereria al carrer de Santiago Rusiñol durant 30 anys, fins que a principis del 2000 es va jubilar. A més, l'exregidor havia estat escolanet del Monestir i té l'honor de ser un dels caparrots de Sant Cugat.

La vetlla per Jordi Franquesa serà aquest divendres 23 de desembre al tanatori de Sant Cugat de 10:30 a 20:30 i el funeral dissabte, 24 de desembre a les 10 al Monestir de Sant Cugat.

<p> 

 

El TOT va conversar amb ell perquè expliques com era la vida a Sant Cugat el segle passat. Franquesa explica com va viure la guerra civil i recorda també com el municipi era bàsicament un poble de pagesos, entre altres. 

Més info: Jordi Franquesa, tota una vida vinculada a Sant Cugat i la cultura

jordi franquesa

Jordi Franquesa va rebre un reconeixement de l'alcaldessa durant el concert de Festa Major del 2021 FOTO: TOT

Franquesa davant del seu Caparrot FOTO: Paual Galván

Franquesa davant del seu Caparrot FOTO: Paual Galván

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem