L'autoconsum fotovoltaic. A Sant Cugat en podríem ser pioners

Voldria demanar a la nostra alcaldessa que prengui les accions necessàries per crear fòrums públics divulgatius sobre l'autoconsum energètic.

El passat 5 d'abril, finalment va veure la llum el Reial Decret 244/2019, on s'estableix el nou marc regulador de l'autoconsum a Espanya. Això sembla, si més no, un primer pas per l'aposta d'un nou model energètic en la mateixa línea d'altres països com Alemanya, Àustria, Suïssa, etc. Tot plegat traça un camí que ens hauria de portar cap a les anomenades "comunitats energètiques"

Seria bo, doncs, que des de l'administració més propera al ciutadà, la municipal, es donés un primer pas formatiu/informatiu, amb l'objectiu de que tots els que estem interessats en el concepte d'energia neta, poguéssim tenir-ne coneixements independents sobre l'esmentat autoconsum fotovoltaic lliure tots els condicionants interessats que sempre hi aboquen les empreses comercialitzadores dels equips, o fins i tot de les pròpies companyies de distribució elèctrica.

 

Segur que molts hem llegit conceptes dels que ens agradaria tenir-ne tots els pros i contres, de ma d'algun expert/a independent.

  • Bateries de Liti
  • Us de la xarxa com a bateria virtual
  • Pool virtual d'energia
  • Compensació d'excedents a la factura elèctrica
  • Taxes pel fet d'avocar excedents a la xarxa

Des d'aquí voldria demanar a la nostra alcaldessa que atès que aquest es un tema de futur i que sempre ha deixat pal·lès el seu interès per tots els temes mediambientals, que prengui les accions necessàries per crear fòrums públics divulgatius sobre l'autoconsum energètic.

Estic convençut que a la nostra ciutat hi ha molt d'interès per aquest tema i podem acabar sent un municipi punter amb tot el signifiqui energia neta.

 
Comentaris

Destaquem