La Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat

Sóc, des de desembre de l’any passat, la presidenta de la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat. Quan la notícia va sortir publicada als mitjans locals, vaig rebre la felicitació d’amics i coneguts, i tots, sense cap excepció, acabaven per reconèixer que ningú no sabia exactament què era la Coordinadora.

Aquesta sensació d'està al front de quelcom gran però desconegut ha continuat al llarg d’aquests mesos i va culminar amb l’entrevista amb el nou regidor d’Esports. Vaig tenir la impressió que ell no sabia tampoc exactament amb qui i a qui s’estava dirigint (espero que no s’enfadi per desvetllar aquest petit secret!!). I a la xarxa social on participem, sovint ens trobem amb molta gent que s’adreça a nosaltres pensant que som el que no som. La Coordinadora es confon amb un organisme depenent de l’Ajuntament, a vegades amb una entitat pública, d’altres amb una supra-entitat que tot ho té que abastar...
He pensat que potser fora bo mantenir el misteri, però també sóc una convençuda de que quan tots tenen una imatge borrosa o distorsionada d’una entitat o organisme, res millor que la explicació pugui venir de la mateixa entitat.

La Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat és una associació que va néixer l’any 2003 i que aglutina a clubs i entitats esportives sense afany de lucre de la nostra ciutat. Aquesta és una característica essencial, el desconeixement de la qual ha ocasionat alguna problemàtica innecessària. La Coordinadora agrupa actualment a 14 entitats esportives. Concretament: el Futbol Sala Sant Cugat, l’Olímpyc Floresta Futbol Sala, el Sant Cugat Esport Futbol Club, el CFU Mira-sol Baco, la Penya Blaugrana Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat, el Club Handbol Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat, el Club Muntanyenc Sant Cugat (seccions de gimnàstica rítmica i d'estètica de grup i atletisme), el Club de Rugby Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat, el Pati Hoquei Club Sant Cugat, el Club Jiu-Jitsu Sant Cugat i el Club Karate Sant Cugat.

Aquestes entitats es van associar per tal de poder posar en comú les seves inquietuds, les seves necessitats, carències, possibilitats, la seva opinió i les solucions que tenien pels problemes comuns i no comuns i que com podeu entendre afectaven a un important nombre d’esportistes, persones i famílies de la nostra ciutat. L’objectiu principal de la Coordinadora era precisament coordinar i defensar els interessos col·lectius de l’esport de la nostra ciutat. Ser l'interlocutor davant de l’administració dels interessos i problemàtiques de l’esport a Sant Cugat i fomentar l’esport al nostre municipi.

Actualment, la totalitat de les forces polítiques de Sant Cugat reconeixen la Coordinadora com un dels interlocutors més importants en el món de l’esport associatiu del nostre municipi i totes han tingut en compte en els seus programes polítics a la Coordinadora i la necessitat d’impulsar el seu paper i tenir-la present en totes les decisions de l’esport de Sant Cugat.
Des de La Coordinadora treballem perquè així sigui.

 
Comentaris

Destaquem