La Festa, ja la tenim aquí!

Com cada any, estem a punt de celebrar una nova edició de la Festa de Tardor. Des de fa uns anys s’està produint un progressiu relleu en la seva Comissió organitzadora

Enguany ha donat un pas més i podem parlar d’una vertadera transició. La nova gent que hi ha entrat li ha donat un nou impuls, ha generat noves idees, algunes de les quals ja s’han començat a posar en solfa.

Una d’elles, i no menor, ha estat l’acord establert amb la cooperativa La Garba per dissenyar i impulsar la part comunicativa. S’ha concretat la presència de la Festa en això que en diem xarxes socials (web, twitter(@festadetardor, #festadetardor), youtube,...), entrant a Internet hom pot saber força coses de la Festa, entre d’altres, les activitats que s’hi feren els dies 5 i 6 de novembre. Per altra part, s’han introduït canvis d’ordre organitzatiu, com és accentuar la presència d’entitats per afinitats.

Però, no cal oblidar, i sembla que alguns ho fan (i a partir d’aquí la reflexió és purament personal, no té perquè ser compartida pels altres membres de la Comissió), que és la Festa “de” les entitats i no la Festa “per a” les entitats. Les entitats n’han de ser corresponsables. El fet que hi hagi un grup de persones desenvolupament les tasques executives és purament accidental. Avui són unes i demà seran unes altres. Es per això que dol veure que algunes entitats, si més no els seus representants, veuen l’esmentat grup com uns aconseguidors que han de tenir capacitat per preveure-ho tot i solucionar-ho tot.

No som professionals, ho fem desinteressadament, i, a més, no disposem dels recursos que necessitaríem. Seria bo tenir-ho en compte per evitar malentesos innecessaris, que els ha hagut amb alguna entitat. No està de més recordar que el manifest d’enguany, aprovat per l’assemblea d’entitats, fa una referència a la necessitat de plantejar-se si les entitats no necessiten una coordinació més permanent, més enllà de la Festa de Tardor. De la resposta que es doni a aquest plantejament, si és que es dóna, dependrà també la forma d’abordar la Festa en el futur i de valorar el paper que hi juga la Comissió organitzadora.



Més informació
 
Comentaris

Destaquem