La PAS reivindica uns Tres Tombs lliures de patiment animal

De ben segur que la intenció del nostre poble no és fer patir els animals

Com cada any, a Sant Cugat s'ha celebrat aquesta festivitat i els vilatans han pogut gaudir d'una rua animal d'èquids ben guarnits i formosos. Aquests cavalls tan bells i imponents hauran patit una jornada de gran estrès físic i emocional en un passeig pel centre de la vila mentre centenars de persones cridaven i feien soroll (no cal que hi hagi sang perquè hi hagi patiment).

I de ben segur que la intenció del nostre poble no és fer patir els animals, ans el contrari, però la realitat és que hi ha molts elements que atempten contra el seu benestar durant aquesta celebració: l'asfalt en comptes de camins de terra, les brides que els provoquen mal a la boca, els aclucalls o reducció visual que els fa perdre l'equilibri i descoordinació, els esperons i les fustes com a sistemes de càstig, la càrrega excessiva de pes, la desubicació del seu entorn natural, el procés de doma anterior, etc.

No hi ha res tan espectacular com gaudir de la majestuositat d'un cavall en un entorn de llibertat. Si volem conèixer millor a cavalls, ases, ponis i èquids de tota mena, us convidem a visitar els magnífics santuaris d'animals que tenim a Catalunya, allà es respecta la seva naturalesa i la seva individualitat.

Les tradicions formen part d'allò que som, de la nostra cultura, del nostre passat, parlen de nosaltres, però mai poden ser una excusa per deixar que una situació injusta, explotació i patiment es perpetuï. Una ciutat com la nostra ha de ser capaç de celebrar els Tres Tombs de manera que la festa honori realment el seu origen: celebrar el sant protector dels animals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem