La precisió

En esport, hi ha precisions que en l'amateur generen problemes simplement esportius

Aquest mot descriu una determinació exacta d'una cosa o circumstància mesurable. Més ella d'aquesta, hi ha una subjectivitat que ens indica que ni tot s'ha de mesurar amb la mateixa precisió ni instrument, així la longitud descriu una carrereta i el tall que ha de fer un cirurgià, tothom veu la diferència.

En esport, hi ha precisions que en l'amateur generen problemes simplement esportius en concedir-se o negar-se gols, faltes, ....i en el professional a més, econòmics.

És curiós que ja hi hagi esports com el tenis, l'atletisme, les curses mecàniques, el rugbi... que des de fa molts anys han incorporat la corresponsabilitat de les persones amb la tecnologia i d'altres que no, que miren cap a un altre lloc, afavorint, la imprecisió i la trampa.

Axó està passant amb l'avaluació de les persones que participem en les marxes, reunions... Tan comuns els darrers temps. No té cap lògica que el vall de xifres sigui en proporció de u a tres, no té cap sentit que en el mateix espai i tipologia de persones, en la manifestació pels atemptats de la Rambla es digués que hi havia 1 milió de persones i per l'onze de setembre 250 mil.

Hi ha tecnologia, persones preparades i sentit comú per mesurar amb precisió, no serà que el que es vol és la trampa, per així poder tractar de menystenir o sobrevalorar el que passa sense fer cap mena de valoració, i així en el cas més delirat i hilarant, definir-ho tot aplegat com tumultuós.

No serà que la incultura, la ximpleria, la baixesa moral és incapaç de fer res bé i menys amb precisió. Potser ja és el moment de treure'ls-hi aquesta responsabilitat que han demostrat no poden exercir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem