La proximitat d'eleccions, o les presses per maquillar l'activitat de la legislatura

Des de la formació UASC veiem amb una certa resignació i tristesa com quan s'apropen les eleccions, no falla, s'inicia una espècie de binomi maliciós d'activitat, basat en les presses i les obres

No falla, jardiners treballant per tot arreu, voreres aixecades, noves places d'aparcament gratuït, una llei electoral que fa quasi trenta-cinc anys que estem tots reclamant, l'Agència Tributària es posa a obrir 357 expedients de comprovació sobre contribuents que es varen acollir a l'anomenada amnistia fiscal del 2012, etc.

Si els equips de govern es pensen que els ciutadans són tan ingenus que no veuen que cada quatre anys tornem amb les mateixes activitats de maquillatge, és que tenen un problema molt seriós. La ciutadania ja no accepta que es malgastin diners públics sense prioritzar les necessitats reals. Estem vivint immersos en una crisi que ens ha obert a tots els ulls de bat a bat i ja no acceptem representants polítics mediocres que vulguin fer-nos veure la seva pretesa vàlua a base d'obra pública d'última hora, de lleis fetes a corre-cuita, de compromisos amb el capital especulador, etc. En definitiva, ja no s'accepten compromisos efectistes i allunyats de les necessitats d'una ciutadania, mentre aquesta veu atònita com els equips de govern es realimenten d'un corporativisme polític que no els té en compte.

Antigament, a principis de la democràcia, potser sí que, per la falta de costum, tots plegats podíem creure que el que els governs pretenien era finalitzar els plans preestablerts i que, d'una forma benintencionada, s'esforçaven per deixar-los acabats. Després ja de tants d'anys de veure com ha anat decaient el nivell polític general, em sembla tot plegat un menyspreu a la intel·ligència del ciutadà.

Des de UASC apostem per uns governs locals eficients, amb projectes ben definits que es portin a terme de forma esglaonada, planificada i amb ordre de prioritats. Pensem que el millor que es pot fer per les ciutats és no supeditar-ho tot als cicles electorals de quatre anys. Volem política en clau de País, no en clau de partit L'anomenada política de curta volada, afortunadament, ha entrat definitivament en declivi.

Les coses estan canviant i no necessitem que ningú ens maquilli la legislatura als últims minuts del partit. El que els ciutadans volem són representants eficients que sàpiguen prioritzar el bé comú sobre qualsevol altra cosa, al cap i a la fi això és la democràcia (el poder de la ciutadania). És per això pel que moltes persones varen lluitar durant els llargs anys de la dictadura i, en molts casos, deixant-hi la vida.

 
Comentaris

Destaquem