Les Rieres de Mira-sol, una historia inacabable

Estem a l'espera de l'autorització definitiva de l'ACA

Ja fa quasi dos anys que des de l'Agència Catalana de l'Aigua es va rectificar el període de retorn pel cobriment de la riera del Xoriguer, que inicialment havia definit fins a 500 anys i que després de les al·legacions que s'hi van presentar, pel que coneixem, va reduir fins a 100 anys, cosa molt més lògica.

Des de les associacions de veïns reclamem, cada vegada que ens és possible, si aquesta dada ha estat confirmada i si l'Ajuntament de Sant Cugat ja té autorització per planificar el cobriment de les rieres encaixonades amb formigó. La resposta que rebem, sempre acaba sent la mateixa: Estem a l'espera de l'autorització definitiva de l'ACA. Això em recorda aquella frase tan hispànica de "Estamos en ello" que vol dir que encara no s'ha fet res de res.

Aquest cobriment es una necessitat imperiosa pel barri de Mira-sol, no tan sols pel que representa amb la reducció de mosquit tigre i rosegadors, també per la possibilitat de crear una arteria de pas de vianants i bicicletes que connecti Mas Gener amb la resta de Mira-sol. En definitiva una obra que generarà una extraordinària millora en qualitat de vida per a tots els veïns de la zona. Però seguim esperant...

Des del meu punt de vista, una de les ansies d'autodeterminació de Catalunya rau en la voluntat d'acabar amb la burocràcia inexplicable i endèmica d'una administració espanyola farcida d'ineficiència, ara bé, si després de tot el que estem vivint, acabem reproduint tots els vicis d'allò que volem substituir, permeteu-me que faci esment a allò que diu la cançó de Lluis Llach..., "no era això, companys, no era això (...)

 
Comentaris

Destaquem