Llombart i Castanyer protagonitzen el cara a cara de la setmana

Us fixeu bons propòsits per al nou any?

Jofre Llombart, periodista

“Si després no els acabes ni intentant, el que genera és frustració”

No faig un llistat d’objectius perquè penso que el 31 de desembre només trenca l’any numèric però no el funcionament del dia a dia. En aquest sentit, de la mateixa manera que a l’escola o a la ràdio, el que marca un abans i un després són els setembres. Potser allà sí que em marco algun objectiu, però més que objectius són deures: encàrrecs pendents, coses a fer menys urgents i que vas endarrerint. Si realment necessito fer un objectiu d’aquells més clàssics (més exercici, estudiar, o alguna cosa per l’estil) no em marco una data i molt menys el canvi d’any.

Ho intento fer immediatament perquè si no, no el fas. A més, considero que això de marcar-se molts objectius pot ser contraproduent perquè si després no els acabes ni intentant, el que genera és frustració i això encara és pitjor. Més val anar pas a pas, dia a dia. Avances poc, però ferm.

Ester Castanyer, periodista

“Moltes persones necessitem reptes amb dates i terminis per no eternitzar-los”

Sóc conscient de la poca consistència que solen tenir aquestes bones intencions, que sovint ja comencen a diluir-se el mateix dia 1, però tot i així, m’agrada aprofitar el moment per mirar enrere, veure el que no ha funcionat com voldria, i mirar endavant per saber on voldria arribar. Sé que, en el fons, és un moment com un altre per fer-ho, però la idea de començar un nou any em suggereix noves oportunitats. I al cap i a la fi, moltes persones necessitem reptes amb dates i terminis per no eternitzar-los.

És per això que, per a mi, l’any nou, de la mateixa manera que el dia del meu aniversari, és un bon moment de posar el comptador a zero i fixar una data per assolir uns objectius. Això sí, a banda dels típics bons propòsits d’anar més al gimnàs, ser més endreçada i dedicar més temps a les persones que sé que tinc una mica oblidades, ja fa uns anys que el meu principal propòsit és ser cada dia més feliç. I per aquest, confesso que totes les dates són bones. Bon any a tothom!

 
Comentaris

Destaquem