La marginació de la gent gran

'La gent gran no vol tractar amb robots, necessita explicar-se i ser escoltada per éssers humans'

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat és un col·lectiu que manté una activitat constant en la reivindicació dels seus drets, i val a dir que ha obtingut notables victòries. No demanen la lluna en un cove, demanen coses justes i respecte vers les persones grans. Sembla que no hauria de ser gaire difícil que la seva veu fos escoltada, però ens en faríem creus de la pedra que han de picar perquè això passi. De bones paraules, assentiments de cap i promeses, tants com vulguis; de fets molt pocs.

Una de les seves victòries més sonades ha estat aconseguir un conveni amb els Ferrocarrils de la Generalitat per tal que els pensionistes paguin només el 50% del preu del bitllet per desplaçar-se a la Mútua de Terrassa. Això és magnífic.

Més info: FGC i l'Ajuntament creen un bitllet reduït perquè els pensionistes vagin a la Mútua

Ara, força indignats amb les entitats bancàries, demanen un tracte de respecte per a la gent gran. Com sabem, els bancs, per tal d'eliminar costos, han tancat agències i han reduït plantilles, cosa que ha comportat una marginació dràstica i despòtica de la gent d'edat poc familiaritzada amb les noves tecnologies.

Més info: Els Pensionistes de Sant Cugat reclamen una millor atenció en les entitats financeres

Aquestes persones necessiten un tracte presencial per fer les seves operacions i es troben que tot ho han de fer digitalment, en línia o mitjançant caixers automàtics. De fet, és immoral que hi hagi entitats que et cobrin comissió per treure els teus propis diners si ho fas en un taulell de l'agència. És immoral i rapinyaire. La gent gran no vol tractar amb robots, necessita explicar-se i ser escoltada per éssers humans. Respectem-la. Ser gran no és un defecte, ser gran és un fet natural de la vida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem