Meravellós Woody Allen

'Café Society'

La seva peculiar mirada, cínica i alhora tendre, acostuma a aconseguir que una profunda reflexió filosòfica pugui respirar sota capes d'eficaç i aparentment lleuger entreteniment. Nascuts de la seva hàbil i prolífica ploma, els seus personatges cobren molta vida sota la seva direcció i apareixen convertits en humans imperfectes, exposats als infinits dilemes de l'existència, de la moral, dels sentiments o de la mort.

I des d'aquest paisatge, tal com el mateix Allen exposava a Melinda and Melinda (2004), depèn de com es miri, la vida pot ser una comèdia o bé una tragèdia. De fet, es podria afegir que -tal com torna a mostrar la seva pel·lícula número 46- la vida també pot mirar-se, almenys una vegada a l'any, com una tragicomèdia de Woody Allen.

En aquesta ocasió, la trama ens situa des d'un indecís somriure i un melancòlic encant, entre el Hollywood i el Nova York dels anys trenta. Un jove nascut al Bronx (Jesse Eisenberg) es trasllada a "la meca del cine" i, mentre s'introdueix en els ambients del setè art de l'època, s'enamora. Ell serà un dels tres personatges enfrontats a la confusa i fràgil naturalesa dels sentiments amorosos en aquesta nova entrega anual del cineasta novaiorquès.

Entre diàlegs afilats, un àgil i lliure ritme narratiu acompanyat de notes de jazz i escenaris evocadors, Cafè Society estén la meravella fins a la seva seqüència final, on queda clar que transcendència, genialitat i senzillesa poden anar de la mà. Jesse Eisenberg i Kristen Stewart absorbeixen en les seves eficaces interpretacions l'habitual "toc Allen" en una pel·lícula bonica, lluminosa, agredolça i, novament, d'innegable autoria; de fet, refermant-la encara més, Woody Allen es converteix, des del primer instant, en el nostre narrador en off. Un home octogenari que conserva el seu talent únic en plena forma.
 

'Café Society'

Cartell de 'Cafè Society'


EUA, 2016.

Direcció i Guió: Woody Allen.

Interpretació: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll.

Durada: 96 minuts.

Estrelles: ***** (5)

 

Mireu el web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem