Més equipaments i serveis per a Volpelleres

Volpelleres és un barri jove amb mancança d’equipaments i serveis

S’acaba l’any 2015 i podem dir que Volpelleres és un barri més consolidat, gràcies a l’execució de diferents projectes, alguns dels quals han estat promoguts o impulsats des de l’Associació de Veïns.

A l’abril de 2015 va entrar en funcionament la Biblioteca Miquel Batllori que, a banda de ser famosa per ser la primera biblioteca d’Europa en acollir un laboratori tecnològic (Library Living Lab), destaca per disposar d’un espai infantil destinat als petits lectors que, en poc temps, s’ha convertit en un dels principals punts de trobada dels veïns del barri.

En aquesta mateixa època també es van habilitar els solars municipals dels voltants de la masia de Can Canyameres amb zones verdes, d’esbarjo, un parc infantil i horts urbans. Malauradament, la conversió de la masia en un centre cívic és un projecte que encara no ha pogut veure la llum, principalment per l’elevat cost de rehabilitació de la masia, i per la manca d’inversors interessats a explotar algun tipus d’activitat en aquesta zona.

Aquest 3 de desembre entrarà en funcionament el segon supermercat del barri (Mercadona), amb el qual esperem que durant l’any 2016 s’acabi de dinamitzar comercialment Volpelleres, atraient la implantació de les “paradetes” del mercat municipal del Volpelleres Centre, i altres activitats complementàries als locals de “l’eix comercial” del barri.

Però encara queda molt per fer, ja que Volpelleres és un barri jove amb mancança d’equipaments i serveis. És per això que, des de l’Associació de Veïns, ja estem treballant en nous projectes per al període 2016 - 2019.

La construcció del nou institut Leonardo da Vinci, a tocar de l'estació de FGC, ja està previst que comenci el mes d’abril del pròxim any. No obstant això, en l'àmbit educatiu, creiem que és necessari dur a terme altres projectes com l’ampliació del CEIP L’Olivera o la construcció d’una nova escola, i d’una llar d’infants, per tal de poder donar resposta a la gran demanda de places que hi ha actualment a Volpelleres i que, sens dubte, hi haurà en els pròxims anys.

En l'àmbit esportiu, també creiem que calen nous equipaments. En aquest sentit, a banda del nou pavelló esportiu del Leonardo da Vinci, que ha de donar servei als alumnes i a les entitats esportives de la ciutat, cal dotar el barri de pistes o espais poliesportius (futbol sala, bàsquet, etc.) que puguin ser utilitzats pels veïns en moments d’oci. Tampoc hauria de quedar lluny l’ampliació de la ZEM La Guinardera amb una nova piscina municipal, que doni servei a tota la ciutat, ja que les places actuals són insuficients.

D’altra banda, caldrà acabar de recuperar el Bosc de Volpelleres per integrar-lo a la vida del barri. Volpelleres no té les zones verdes i els parcs d’altres zones de la ciutat, i per aquest motiu la recuperació d’aquest espai natural pel gaudiment dels veïns, ja sigui per passar un dia agradable d’esbarjo amb la família o amics, o ja sigui per fer activitats esportives en un entorn privilegiat a la natura, ha de ser una de les prioritats per als pròxims anys.

S’acaba l’any 2015 i Volpelleres, gràcies al moviment dels veïns i comerciants del barri, batega amb més força que mai. Us imagineu com serà en el futur? Construïm-lo entre tots.

Bon Nadal i bones festes per a tothom.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem