Millora en el sector immobiliari

Per primera vegada en molts anys tenim dades que ens posen en evidència que el sector millora, “millora” el residencial, no l’industrial, terciari...

I per què diem que millora? Doncs perquè totes les dades que hem analitzat per fer el report market del primer semestre del 2014 posen de manifest un millor comportament de la demanda. El número de visites ha crescut un 12% en relació a l’any anterior i el número de contactes, via correu, un 20%.

Mercat de venda. Els preus de venda a Sant Cugat, Sant Just i altres pobles de la zona residencial de Barcelona s’han mantingut estables, que ja és bona noticia, i en alguna localització molt concreta inclús han pujat un petit percentatge d’un 2%.

A Barcelona, com sempre, va per barris, en els que més treballem com Sant Gervasi, la pujada de preus ha estat d’un 2%, a les Corts i Eixample també ha estat també d’un 2%, a la zona de Diagonal-Mar, la més buscada pel demandant estranger, els preus han augmentat un 5%. Millora també perquè alguns promotors dels petits que han sobreviscut s’han atrevit a iniciar una promoció. Cal tenir present que per obtenir el finançament bancari de l’obra, les entitats financeres exigeixen que hi hagi prevendes i ho han aconseguit, tot un èxit.

També és una dada interessant analitzar els segments en què s’han produït una part important de les operacions, que ha estat el segment entre 450.000 i 750.000 €, un segment que estava desaparegut en els últims 5 anys.

Mercat de lloguer, les rendes han augmentat una mica a Sant Just, la mitja està en 715 €, i s’han mantingut a Sant Cugat, on la mitja està en 700 €. A Barcelona és difícil fer mitjanes, el que sí ha millorat és la rotació, hem guanyat un mes, en el mateix període de l’any 2013, eren 5 mesos, i aquest any, han estat 4 mesos.

Malgrat tot això, la feina continua sent molt dura, un esforç impressionant per uns marges molt baixos i, el més sorprenent, apareixen agències immobiliàries com “bolets”!

Segueix @Amat_cat a twitter

 
Comentaris

Destaquem