Moltes normatives, difícil aplicació en aquest moment

En aquest país fem lleis a cada moment, som de canviar-les i canviar-les, sobretot en temes d’urbanisme i habitatge. Cada govern ho canvia tot, és cert que són temes molt sensibles, i que per ideologia cada govern en té una visió diferent. A aquest ball de lleis, cal afegir-hi aquelles normatives que ens veiem obligats a aplicar com a membres de la UE. Moltes d’aquestes normatives afecten en especial els habitatges com el Reglament de baixa tensió, l’ITE i l’eficiència energètica.

A Amat som clars defensors de la necessitat d’aplicar totes aquelles normatives que impliquin una major seguretat i eficiència dels habitatges, per això, cada vegada que es publica una normativa d’aquest tipus, organitzem ràpidament una xerrada per als nostres clients a fi que un tècnic especialista en el tema pugui explicar d’una manera clara i entenedora en què consisteix, i les seves conseqüències pràctiques i econòmiques.

Si pensem en la imminent obligació de tenir el certificat d’eficiència energètica per poder vendre o llogar, ens comencen a sorgir molts dubtes sobre la idoneïtat del moment d’aplicació. La nostra empresa com a prova ha encarregat la certificació de 8 habitatges, pisos i cases construïdes des del 1980 fins fa tres anys, el resultat ha estat desastrós, tots els certificats ens demostren que el nostre parc d’habitatges és absolutament ineficient, tots estan entre la lletra F i la G, és a dir, són molt ineficients.

I què ha de fer el propietari? Ningú té els recursos per poder aplicar les correccions necessàries, és cert però, que no té la obligació de corregir-ho, tan sols d’informar. Com empresa comercialitzadora pensem que ja serà dificultós convèncer al propietari de que necessitem el certificat, perquè en molts casos abans de poder posar en venda o lloguer, li haurem de demanar que obtingui la cèdula de habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica, són dues despeses al mateix moment, complicat però cal fer-ho.

Segueix @Amat_cat a twitter

 
Comentaris

Destaquem