Nadal a Volpelleres

És per aquest motiu que la primera activitat organitzada ha estat una “Cacera de Tions”

Com cada any a principis de desembre, el Tió de Nadal torna al Bosc de Volpelleres, per retrobar-se amb moltes famílies de Sant Cugat, que portem anys acollint-lo a les nostres cases, i alimentant-lo fins la nit de Nadal; moment en que els més petits de la casa, picant amb un pal, l’ajuden a transformar tot aquest menjar en regals per a la família, al ritme d’aquesta cançó:

 “Caga Tió, Tió de Nadal,

no caguis arengades,

que són salades,

caga torrons que són més bons”

Aquesta activitat, que fèiem individualment o en petits grups molts Volpellerencs, i que s’havia convertit ja en una tradició en el nostre barri, enguany s’erigeix en la temàtica central del primer NADAL A VOLPELLERES (#Nadalavolpelleres), organitzat des de l’Associació de Veïns (@Volpelleres), i que va començar amb el llançament d’aquest vídeo promocional.

És per aquest motiu que la primera activitat organitzada ha estat una “Cacera de Tions”, que tindrà lloc aquest diumenge 11 a les 12:00h al Bosc de Volpelleres. Però que ningú s’espanti ni truqui a la protectora de Tions. Es tracta simplement d’atrapar als nostres Tions, que es troben amagats pel Bosc, ja que desprès d’un any allunyats de les nostres llars, estan una mica desorientats i, sobre tot, amb molta gana!

Per això, un cop els haguem atrapat, ens els emportarem a casa nostra, per posar-los sota l’arbre de Nadal, i alimentar-los. A més menjar millor, per què la nit de Nadal continuï essent màgica.

Però abans d’aquest dia, i per anar escalfant motors, quedarem tots plegats per cantar i fer cagar al “Tió de Volpelleres”, un Tió gegant, que dissabte 17, de 11:00 h a 14:00h, ens visitarà a la Plaça dels Rabassaires, i que ens portarà moltes altres activitats.

Per començar, cap a les 10.30 h, farem una bona xocolatada per agafar forces, ja que picar al Tió requereix molt d’esforç!!!

I a partir de les 11.00h els més petits podran gaudir d’un taller d’impressió en 3D a la Biblioteca de Volpelleres, on podran imprimir i pintar figuretes 3D per a l’Arbre de Nadal de la Biblioteca, i emportar-se una altra figureta cap a casa; i d’un ECOtaller educatiu de manualitats amb el Tió de Volpelleres com a protagonista.

I per si us pensàveu que aquí s’acabava tot, encara hi ha més! Es farà un concurs de dibuix del Tió de Volpelleres, ja que volem immortalitzar aquesta primera festa Nadalenca al nostre barri, i que millor que sigui de la mà dels nostres nens. Tots els dibuixos que es facin seran exposats al Living Lab de la Biblioteca de Volpelleres.

I per començar, o continuar, amb les compres de Nadal, comptarem amb una petita Fira de productes artesanals.

Ah! I si no ho heu pogut fer abans, el dissabte 17 recordeu-vos de portar a la Biblioteca la vostra joguina solidaria, per col·laborar amb la campanya de recollida de joguines, “CAP NEN SENSE JOGUINA” que, un any més, organitzem amb la Creu Roja. Els seus Drets estan en Joc!

Res més. Des de @Volpelleres estem convençuts de que els petits gestos són l’inici dels grans canvis, i que aquest #Nadalavolpelleres, que enguany comença amb unes poques activitats i una petita il·luminació Nadalenca, només és l’inici dels molts Nadals que a partir d’ara passarem a celebrar tots plegats al nostre barri, sempre que els veïns així ho vulguem, per què #unitsfemvolpelleres.

Si tu també penses així comparteix aquest article amb els teus amics i veïns, dóna-li a m’agrada o fes una piula o retuit; però sobretot no t’oblidis de venir a celebrar amb nosaltres el #Nadalavolpelleres, volem que Sant Cugat senti com #Volpelleresbatega.

Bon Nadal a tots!

Alberto Valcarce Barba

@ValcarceAlberto

President de l’Associació de Veïns del Barri de Volpelleres

@Volpelleres

Més informació
 
Comentaris

Destaquem