Necessitem un refugi d’animals?

Joan Puigdomènech - Regidor de Medi Ambient

Sí, Sant Cugat hauria de tenir un centre d’acollida d’animals. Un centre que, a banda de recollir els animals domèstics perduts i abandonats, es converteixi en un veritable centre social al voltant de la relació dels ciutadans amb els animals domèstics.

Que fomenti  l’adopció i l’apadrinament com l’alternativa més raonable a la compra d’animals, que fomenti el voluntariat per a la seva protecció, que sigui un veritable centre de trobada dels amants de la seva companyia amb possibilitat de visites, de zones de pícnic, de proveïdor  de serveis relacionats amb la cura d’animals, amb una relació estreta amb els col·lectius pels quals el contacte amb animals és recomanable terapèuticament.

Segurament caldrà fer-ho amb poblacions veïnes perquè sigui viable i haurà d’incorporar l’experiència de les actuals protectores d’animals de la nostra ciutat, com El Cau Amic, que d’una manera voluntariosa han tingut una activitat molt valuosa  en aquest camp.

Maria Farré - Professora d’institut

Una ciutat com Sant Cugat no s’hauria de permetre no disposar d’un refugi d’animals. Una ciutat “amiga” dels animals ha de vetllar per la seva seguretat i protecció, i no sembla gaire coherent que els gossos recollits al carrer siguin abandonats o perduts, hagin de ser transportats a un altre municipi.

Hi és la voluntat de tenir-ne cura, però hauria d’estar al mateix municipi. Afortunadament, hi ha espais com El Cau Amic que se’n fan càrrec, de manera totalment voluntària, d’aquells peluts que es queden sense casa, però és força trist que no rebin cap mena d’ajuda per part de l’Ajuntament de la ciutat. Potser l’alternativa implicaria donar suport a una associació que ja existeix, si manquen recursos per crear un centre nou.

Els refugis d’animals són prou tristos ja d’entrada, per complicar-ho més. Fa falta un espai d’aquestes característiques municipal, però si és difícil per la manca d’infraestructures, doncs invertim recursos municipals a El Cau Amic. La tasca ja l’han començada!

 
Comentaris

Destaquem