No ens enganyem, les municipals no són plebiscitàries

Des de la formació UASC creiem que és necessari fer una reflexió sobre el que signifiquen les eleccions municipals per la ciutadania.

Abans que res volem deixar clara la nostra postura i el nostre suport en favor del "dret a decidir" ara i per setembre, però també considerem molt important que tots plegats tinguem clar que, en aquest moment, seria un error utilitzar aquestes eleccions municipals a títol de primàries d'unes properes generals amb caràcter plebiscitari i que ja estan convocades pel pròxim mes de setembre.

Els ajuntaments són l’administració pública més propera al ciutadà i, per aquest motiu, les pròximes municipals no poden quedar desvirtuades de la seva funció principal que no és cap altra que la de constituir la base de la voluntat popular dins de l'administració primària d'un sistema democràtic. Si les volguéssim veure, en especial en aquests moments, en clau nacional, seria tant com deixar els municipis en mans de persones allunyades de la gestió diària amb el que acabaríem desarticulant tota la xarxa administrativa amb un contacte més directe amb el ciutadà. Hem de mantenir aquestes eleccions com el que són, municipals, ni més ni menys.

Sembla que ara algunes forces tenen molt d'interès a amagar la seva falta d'activitat municipalista, emmascarant-ho tot i aprofitant-se de forma partidària de la impaciència i la rauxa que el govern central ha anat abonant amb la seva la inoperància i intransigència. Des de Madrid s'han estat utilitzant tots els mitjans a l'abast de l'actual règim, dit sigui de passada, corcat per la corrupció i amb tots el tics de l'anterior dictadura, amb l'objectiu final que el poble català no pugui donar la seva opinió respecte a si vol, o no, convertir-se en un estat sobirà. Ara no ens podem confondre i caure en l'error de fer que qualsevol comtessa electoral s'esdevingui amb una lectura d'autodeterminació nacional.

Hem de mantenir el cap fred, les presses mai han estat bones per res i, per tant, si ara desarticulem el sector primari de l'administració, farem un flac favor al país, fent que perdi la força que li donen els pilars que fan de Catalunya una unitat diferent de la resta del regne d'Espanya. Els municipis són els fonaments d'aquest país.

Ja arribarà el moment en què podrem donar la nostra opinió de quin model d'estat volem per la Catalunya que tots desitgem, però mentrestant hem de mantenir la força dels nostres municipis i assegurar que no perdin la seva millor carta... la bona gestió i la proximitat al ciutadà.

Per tant, ferms amb la nostra convicció radicalment catalanista, des de la UASC estem convençuts que ara és el torn dels municipis.

 
Comentaris

Destaquem