No oblidem el llegat d'en Joan Rovira

'En Joan era d'aquelles persones convençuda que amb la força de la gent es podia canviar el món, i que la millor forma per fer-ho era des de l'associacionisme'

El passat 8 d'agost ens va deixar en Joan Rovira a l'edat de 96 anys. Els que el vàrem conèixer lamentem enormement la seva pèrdua, i crec que en major o menor mesura, tots els santcugatencs estarem sempre en deute amb ell. En Joan era d'aquelles persones convençuda que amb la força de la gent es podia canviar el món, i que la millor forma per fer-ho era des de l'associacionisme.

Més info: Mor Joan Rovira, col·leccionista i president honorífic de l'Esbart

Entre d'altres, va presidir l'Esbart Sant Cugat durant 12 anys, va treballar com a secretari i tresorer a la Unió Excursionista de Catalunya, i va ser el soci número u de l'Orfeo de Sants. Vaig tenir la sort de conèixer-ho quan jo pertanyia a la directiva de la Penya Blaugrana de Sant Cugat, del qual ell era un associat molt actiu. Sempre aportava saviesa amb les seves reflexions i l'aprenentatge al seu costat era infinit. Era un optimista nat i treballador incansable. Tot aquell que se li acostava, acabava millorant.

Una de les seves passions era la història i el col·leccionisme, i va aprofundir com ningú abans en la batalla de Sant Cugat durant la Guerra del Francès, fins al punt de construir unes maquetes que ho reproduïen de forma fidedigna. També va construir una maqueta que reproduïa l'assassinat de l'abat Biure durant la Nit de Nadal. Aquestes tres maquetes, valorades en més de 30.000€, les va cedir al Museu de Sant Cugat, ara ja farà uns quants anys.

No sé si seria suficient reconeixement per tot l'esforç i aportacions que va fer en Joan per la ciutat, però crec que seria just que com a mínim Sant Cugat tingués un carrer amb el seu nom per honrar la seva trajectòria, i que així el seu record pugui perdurar per sempre en la ciutat que tant va estimar i per la que tant va treballar desinteressadament.

Sit tibi terra levis

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem