No, però si, cal canviar, res és per sempre, perquè sempre no existeix...

'L'OMET ha de ser l'interlocutor, el que és responsabilitat, no autoritat, entre els clubs, entitats, associacions esportives i el municipi, i entre aquest i altres organismes supramunicipals'

Aquest començament de temporada i quasi de legislatura municipal, ja que en l'estiu tot i que la vida segueix amb tota la seva intensitat, es genera un període d'inactivitat en base no se sap que, i ara entre altres, engega l'esport amb un gran i bon debat OMET, model obsolet?.

Més info: Sant Cugat Creix debat l'encaix entre l'esport escolar i el federat

Aquesta pregunta es ve fent en el nostre municipi des de l'any 2011, època en la qual es va començar a considerar que l'esport és una eina horitzontal i transversal, que cal aprofitar apropant-lo a la cultura, ja que hi ha poques com aquestes, per fer una societat funcional, igual i sana en el sentit ampli de la paraula.

Sant Cugat té un nombre elevat d'habitants (la dotzena de Catalunya), d'especialitats esportives que es practiquen, i també de les entitats i clubs que les gestionen, lo qual passa en la realitat ambiental i social de finals del primer quart del segle XXI. La gestió esportiva, si més no, es complexa.

Per mi, l'OMET va ser un magnífic referent i va fer una gran funció, però ara seguir amb el mateix plantejament i funció, no té raó de ser. Cal encarar l'esport en edat escolar, que no és el mateix que l'esport en les escoles, i a més, ha de referir-se a totes les practiques. Ha d'adreçar-se a col·lectius actualment ponderats a la baixa, com discapacitats, generes, gent gran, higienisme/salut...

Ha d'estar focalitzat exclusivament en l'esport amateur, el que pot fer tothom sempre, tant pels valors intrínsecs del mateix, com per la salut individual i social que se'n deriva. Ha de ser l'assessor de l'Ajuntament vers l'esport professional, important pel municipi (visibilitat, visitants, espais i temps de socialització i municipalització), possibilitant que aquest rebi recursos des de regidories associades al negoci, al turisme...

L'OMET ha de ser l'interlocutor, el que és responsabilitat, no autoritat, entre els clubs, entitats, associacions esportives i el municipi, i entre aquest i altres organismes supramunicipals. Per tant, no a l'OMET actual, però sí a la seva existència funcional, ja que com en tot, cal canviar, res és per sempre, perquè sempre no existeix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem