Notícies optimistes per al món immobiliari

Hem acabat un primer semestre que va començar ple d’incerteses i acaba també amb incerteses però que en línies generals ha estat positiu per al sector

Farà d’aquí res, al setembre, exactament set anys que el sector va entrar en crisi, en aquests set anys hem vist desaparèixer: bancs i caixes, promotors, constructores, industrials, hem vist patir arquitectes, aparelladors, enginyers especialistes en obra, hem vist empetitir i lluitar empreses comercialitzadores i de serveis com la nostra... ni una notícia positiva.

Per això ens alegra moltíssim que hi hagi hagut en aquest semestre una sèrie de dades positives, que no ens atrevim pas a dir que signifiquin canvi de tendència, però animen.

Per primera vegada en anys hem aconseguit vendre obra nova sobre plànols, crec que és molt important que més de 10 famílies et facin confiança i accedeixin a donar uns diners per un habitatge que existeix virtualment. També és important que hi hagi demanda en el tram entre 300.000 i 700.000 € ja que fins ara eren raríssimes les vegades que algú ens demanava informació a l’entorn d’aquest segment de preu.

És destacable que hi hagi més d’un promotor interessat a comprar sòl per edificar, malgrat que no hi hagi cap banc disposat a finançar, calen dosis d’imaginació per tancar l’operació .

Per últim és veritat que han arribat fons internacionals per comprar habitatges i sòl. Feia més de tres anys que periòdicament ens visitaven aquests fons, demanaven estudis de mercat, de rendibilitats, etc., però tornaven a marxar. Ara sembla que han arribat per quedar-se, és un bon senyal que hagin arribat a la conclusió que els preus han tocat fons, i tant si han tocat fons!! Tot i així la situació econòmica en general no és tranquil·litzant: l’atur no disminueix, els sous no pugen, els marges continuen baixant a la major part de les empreses, així és difícil generar suficient confiança en el mercat.

És vital aconseguir millorar aquests paràmetres!

Segueix @Amat_cat a twitter

 
Comentaris

Destaquem