Participar és confiar

El problema és aquest o més aviat l'explicació d'aquesta baixa participació està basada en la desconfiança o el desconeixement per falta d'interès

El Consell de Ciutat del dimecres dia 27 va servir, entre altres coses, per donar a conèixer els resultats de les votacions dels pressupostos participatius 18/19. La primera consideració a fer és que de 76.187 persones que podien votar, ciutadans censats per exercir aquest dret majors de 14 anys, només ho van fer 4.460, és a dir un 6,21% que suposa una baixada percentual considerable doncs el nombre de possibles votants passa de 71.018 a 76.187, sobretot per la rebaixa de 16 a 14 anys del dret a fer-ho (al marge del creixement demogràfic corresponent) i el percentatge de participació baixa del 8,3 al 6,21, 2 punts que són definitoris d'una manera de funcionar que pateix d'algun mal que no acabo de copsar en la seva totalitat.

Tot i que el percentatge de participació continua sent a Sant Cugat del Vallès molt superior al d'altres pobles i ciutats de Catalunya que acostumen a situar-se entre el 2 i 5% i que, a més a més, fa més anys que convoquen aquesta participació, no cal dir que pel Consell resulta preocupant que la tendència sigui a la baixa. Cal fer una acció més directa entre els joves, donar-ho a conèixer als Instituts, fer una gestió directa en els Consells de Barri, entitats, agrupacions de qualsevol mena, a part de la informació directa, postal, via xarxa digital, etcètera, per esborrar la mínima possibilitat que algú pugui dir que no s'ha assabentat del fet? El problema és aquest o més aviat l'explicació d'aquesta baixa participació està basada en la desconfiança o el desconeixement per falta d'interès, d'una part important de la població que viu (dorm) a Sant Cugat però no el viu com a lloc propi? Seguirem.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem