Perill! S’apropa el soroll de Festa Major

Instal·lar-se en la queixa és malaltís i no aporta res com a part de la comunitat

Quan s’apropa la Festa Major, com és el cas, salten les alarmes dels veïns que farien d’aquesta celebració un reducte de dos dies i, si us plau, no més enllà de les 22.00 hores. La maquinària es posa en marxa. I quina marxa! Trucades a la policia dia sí i dia també, queixes al Ple municipal, instàncies a l’Ajuntament...

A mi particularment hi ha una frase que em fa molta gràcia: “Ens van dir que era una ciutat tranquil·la”. En primer lloc no sé qui els ho va dir i en comparació a què, i en segon lloc, potser no s’han adonat que estem parlant d’una ciutat de més de 90.000 habitants i sí, l’activitat humana genera soroll, és així.

Sant Cugat és una ciutat tranquil·la, recomano voltar per altres municipis de l’entorn i comparar-la, en matèria de soroll, potser llavors la visió canvia, i molt. Puc entendre que algunes activitats no agradin, que hi hagi concerts que siguin un autèntic pal, els gustos són molt subjectius, però instal·lar-se en la queixa és malaltís i no aporta res com a part de la comunitat.

Sant Cugat, com tota ciutat, té virtuts i defectes, però justament un dels seus grans atractius rau en el seu potencial entitatiu, cultural i social i la Festa Major, com a tal, és una exposició, al màxim nivell, d’aquesta identitat santcugatenca. I aquesta festa és per a tothom, no només per als joves, que també, sinó que es dissenyen activitats plurals i obertes a tota la ciutadania. Puc entendre que al Sant Cugat dels anys noranta, quan la Festa Major es repartia entre els Quatre Cantons, la plaça de Barcelona, Pla del Vinyet i poc més, els veïns es queixessin més, però llavors no hi havia tantes queixes. Què és el que passa ara? Sant Cugat ni és un tros de cel, ni és el paradís, és una ciutat en què resideixen milers de persones amb maneres de viure, sentir i pensar molt diferents. Crec que ha arribat el moment de sumar-se als 5 dies de la festa i deixar les queixes per un altre dia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem