Per les persones, aturem la guerra

'És un fet que tots volem que s’acabi d’una vegada. Com diu el Manifest que es llegirà a la concentració: La guerra és una derrota de la humanitat'

Què fan els vells convocant concentracions contra la guerra? Algú s’ho podria preguntar. La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat va néixer fa cinc anys, fonamentalment, per protestar contra els augments misèrrims de les pensions. Certament, això avui ha canviat,  però continuem tenint motius per seguir funcionant.

Des de fa temps la Plataforma acaba els seus escrits amb un aturem la guerra. Em refereixo a la guerra d’Ucraïna, naturalment. En un determinat moment ens va semblar que això era insuficient i vam pensar que calia fer una acció més contundent. I ens hi vam posar. La idea era fer alguna activitat per denunciar la situació dels qui pateixen la guerra i, a la vegada, exigir que els qui ho poden fer, facin el favor d’aturar-la, almenys d’intentar-ho seriosament. I vam convocar a un seguit d’entitats i partits per posar fil a l’agulla. La resposta va ser unànime i positiva. La Plataforma havia fet la seva feina.

Avui, tots els santcugatencs i santcugateques estem cridats a concentrar-nos el proper 23 de febrer davant l’ajuntament o, si ho voleu amb altres paraules, a la plaça de la Vila, per exigir que s’aturi la guerra. Ho farem posant per davant les persones que la pateixen. No pas els qui estan jugant un joc d’escacs geopolític o els qui s’estan beneficiant de la venda o subministrament d’armes. Més enllà de la idea que s’hagi fet cadascú de nosaltres sobre les causes i les responsabilitats d’aquesta guerra, és un fet que tots volem que s’acabi d’una vegada. Com diu el Manifest que es llegirà a la concentració: La guerra és una derrota de la humanitat. És una vergonya!

El dia 23 hem de ser molts. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem