Policia animalista

Continuar amb aquesta formació seria una manera de demostrar que es continua apostant per tenir una policia animalista.

Fa pocs dies, una dotació de la policia local va baixar fins a la Riera de Mas Gener per a rescatar un gos que havia caigut. Un cop rescatat, el gos, va ser entregat als seus propietaris.

Tant la rapidesa amb la qual van actuar els agents com el fet mateix de baixar a una riera per a rescatar un gos, no em sorprèn. De fet és el que esperava d'un cos de policia que ha destacat per una forta implicació animalista. Sempre recordaré que quan era el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana, vaig organitzar uns cursos de capacitació per a detectar casos de maltractament animal.

Es va decidir que els cursos fossin voluntaris, de manera que només assistissin els agents que volguessin. Quina va ser la meva sorpresa en veure que mes del 20% de la plantilla es va apuntar. D'aquesta manera tots els torns de la policia van passar a tenir almenys dos agents amb aquesta capacitació en casos de maltractament animal. El curs va ser impartit per APDA (Associació Policial en Defensa dels Animals), formada per agents de tots els cossos de seguretat que estan especialitzats situacions com aquestes.

De fet fa poc Viopet va presentar una moció al Ple, a través d'ERC-MES,  on, entre altres coses, s'insta a donar formació a la Policia Local per detectar casos de violència de gènere on estiguin implicats animals de companyia. Continuar amb aquesta formació seria una manera de demostrar que es continua apostant per tenir una policia animalista.

D'aquesta manera la sensibilitat animalista dins de la Policia Local serà també una aposta per part de l'administració, per què els agents ja fa temps que ho han demostrat i cada dia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem