Pressupostos participatius, però també ponderats, si us plau!

'Que siguem menys veïns i veïnes no hauria de voler dir que el nostre vot no pugui tenir les mateixes possibilitats'

Volem celebrar. Volem celebrar, una vegada més, els pressupostos participatius: una eina que apropa les decisions de l'ajuntament a la voluntat del veïnat. Al barri de Les Planes vam votar 221 persones, un recompte molt superior que l'any anterior, passant del 15 al 18% de participació del cens. A la vegada que ho celebrem, des de l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Cortès, volem demanar a l'Ajuntament que aquesta votació pugui ser ponderada, ja que ens trobem en clara minoria pel que fa al nombre de veïns i veïnes amb dret de vot. Això fa que a l'hora de fer el recompte total de vots, les nostres propostes difícilment poden acabar entre les més votades, comprometent les inversions que també necessita el nostre sector.

Un bon exemple d'aquesta discriminació institucional és precisament una de les propostes guanyadores: el tancament dels contenidors per evitar els atacs per part dels senglars a la plaça Creu d'en Blau. Hi havia una proposta igual per a Can Cortès (de fet, la idea original va néixer al nostre barri) que ha quedat descartada per nombre de vots malgrat que tenim, exactament, el mateix problema de convivència amb aquests animals.

Que siguem menys veïns i veïnes no hauria de voler dir que el nostre vot no pugui tenir les mateixes possibilitats. Necessitem un sistema de participació que aposti per la discriminació positiva per corregir el desequilibri territorial. Ens hi posem?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem