Prevenció en front de la realitat, no forçosament quotidiana

El clima mediterrani està caracteritzat per dos moments especialment durs al llarg de l’any, no forçosament tots els anys, la sequera (suma d’elevades temperatures i baixa precipitació) de l’estiu, junt amb el fred, amb episodis de molt baixes temperatures durant l’hivern.

Aquesta evidencia científica s’ha traduït a coneixement popular en frases com “a l’estiu de fil i a l’hivern de llana”, entre d'altres, en tota una simbologia gràfica d’ambdues estacions....És per això que no deixa de sorprendre, l’excitació mediàtica sobre un fenomen que passa periòdicament i, al dir periòdicament, vol mostrar que passa cada cert temps, no forçosament cada any, com determinats grans magatzems tracten de fer-nos creure al marcar les estacions, independentment del clima.

En l'àmbit esportiu, del nostre entorn, del nostre municipi, fins a cert punt s’entén, que fruit de la situació generada pels mitjans de comunicació, es prengués la decisió de tancar les instal·lacions esportives, el passat dijous. Però potser ara, a pilota passada, cal reflexionar amb calma.

Durant el cap de setmana es van desenvolupar totes les activitats esportives en el municipi, a temperatures molt més baixes que l’esmentat dia, sense tenir més problemes dels habituals. La Sra. Alcaldessa i el Regidor d’Esports, varen ésser conscients del que es diu, en el pavelló de la Floresta, el dissabte quatre de febrer.

Cal acceptar l’ambient, perquè en ell vivim, es l’única manera d’adaptar-nos-hi, cal enfrontar les coses amb seny i sense por. Amb seny perquè reflexionem respecte el que passa i pot venir i sense por perquè racionalitzem i objectivitzem els processos.

Quantes de les persones que es van sentir alleugerides de no tenir que fer esport el dijous, fan muntanya o esquien en situacions com a mínim igual d’extremes? Fer esport, desenvolupar la vida, en aquestes condicions climàticament adverses no ens farà millors, però no fer-ne, segur que ens fa més depenents de no se sap què, qui, com..., a la fi, ens fa més febles.

 
Comentaris

Destaquem