Projecte Ragull, un disbarat urbanístic

'Tot fa entreveure una requalificació emmascarada per una compensació a la ciutat de Sant Cugat en forma d'habitatge social'

Segueixo estupefacte amb les últimes notícies del consistori. Com si es tractés d'un gran èxit, s'ha presentat el projecte Ragull, un projecte agredolç que contempla construir dues torres d'habitatges d'onze plantes en un entorn que com a molt existeixen edificis de 5 plantes. Es pretén dotar el complex de locals, supermercat, més de 300 places d'aparcament i espai per equipament municipal. La part dolça és que s'hi farien 72 habitatges socials. Tot el conjunt es planteja en la zona industrial de Sant Francesc que cal requalificar per portar-ho a terme.

Més info: Nous habitatges protegits i locals comercials a Sant Cugat gràcies a Ragull Centre

Tot fa entreveure una requalificació emmascarada per una compensació a la ciutat de Sant Cugat en forma d'habitatge social. La transformació de sol industrial a habitatge, que és lícit, i en l'àmbit orgànic podria ser lògic, ha de passar per uns pactes ajuntament-propietat compensats. El projecte presentat fa témer tot el contrari.

Ens trobem clarament en un model urbanístic que no ha existit mai a Sant Cugat;

  • Alçades molt superiors a qualsevol dels edificis més alts que tenim a la ciutat oblidant la nostra història i l'harmonia dels nostres edificis.
  • Construcció superintensiva que no absorbirà el nostre sistema de mobilitat.
  • Impacte visual de gran incidència.


Es tracta d'un pacte amb el diable que pot ser una herència molt desafortunada per la ciutat i que vulnera i menysté qualsevol normativa urbanística en vigor en els últims anys. No cal esmentar també, que aquest projecte establiria un precedent majúscul per tota la zona industrial del voltant.

Cal proporcionar habitatge social, i cal donar suport a les empreses de Sant Cugat, però així no, amb el Ragull Centre no si us plau.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem