Protegim la cultura i l'educació

'Si volem poder gaudir d'un ensenyament i una cultura de qualitat i per a tothom, és necessari que tots hi posem el nostre gra de sorra'

En aquest temps de pandèmia, ens hem acostumat a viure amb la incertesa d'haver d'estar pendents de les rodes de premsa del PROCICAT i de la publicació del DOGC per saber què podem fer i què no en el nostre dia a dia. El món de la cultura i l'ensenyament han patit i pateixen encara unes restriccions molt severes que estan fent trontollar l'existència mateixa de moltes institucions.

Donant per descomptada la necessitat de preservar la vida i la salut de la ciutadania, sovint un té la sensació que darrere d'algunes decisions polítiques hi ha una falta de coneixement de la realitat d'alguns sectors i una manca de diàleg amb els agents implicats francament alarmants.

En el cas dels ensenyaments artístics, s'han decretat mesures no només molt dràstiques sinó fins i tot contradictòries (alumnes d'una mateixa orquestra o cor havien de fer classe presencial o en línia segons si cursaven ensenyaments reglats o no reglats), amb les consegüents dificultats per als docents que imparteixen aquests ensenyaments.

Les escoles s'han mobilitzat per demanar la reobertura dels centres i, en una petita part, les reivindicacions han tingut els seus fruits i els centres autoritzats de música i dansa han pogut tornar a obrir amb limitacions. Però encara queden una bona part d'escoles d'art, teatre, circ... que no poden continuar amb la seva activitat.

Potser és hora que no només els centres o els docents que hi treballen siguin els protagonistes de les mobilitzacions per defensar el sector. Si volem poder gaudir d'un ensenyament i una cultura de qualitat i per a tothom, és necessari que tots hi posem el nostre gra de sorra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem