Protegim Sant Cugat dels incendis rurals

'Cal una millora en el procés de neteja dels boscos i tot allò que ens pugui protegir d'una desgràcia així. I sobretot, també demanem una millora i revisió de tota la xarxa elèctrica'

La sequera és una realitat que ens preocupa (i ens ocupa) i els que caminem cada dia pels indrets més boscosos ho notem. Cada vegada tot està més sec. El mes de maig ja és aquí i les actuacions que s'han fet per prevenir incendis són molt insuficients: moltes zones continuen sense desbrossar, la muntanya està plena de vidres i deixalles que poden ser focus d'incendi amb una facilitat que espanta, etc.

També ens preocupa que els veïns i veïnes no coneguem el pla d'evacuació i estiguem desinformats sobre els procediments d'emergència. Enviar un flyer no és suficient. Sap l'ajuntament si tothom l'ha rebut correctament? Si tothom ho ha entès?

Demanem més campanya de conscienciació per part de l'Ajuntament que pugui arribar a tots els veïns i veïnes. Proposem xerrades, tallers informatius i també nou material informatiu. És evident que cal una millora en el procés de neteja dels boscos i tot allò que ens pugui protegir d'una desgràcia així. I sobretot, també demanem una millora i revisió de tota la xarxa elèctrica que en molts punts està en una situació molt penosa.

Hi ha hagut 3 milions d'euros per asfaltar carrers. Perfecte. Arribem a l'estiu més sec, amb quina quantitat invertida a convertir Collserola en un bosc resilient?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem