Què en penses de Cal Castillo?

Cara a cara sobre el tancament del nucli zoològic de Cal Castillo

Fernando de Juan, exempresari

“Els animals estaven molt més ambientats en el seu entorn que no en un zoo”

És una llàstima que la Generalitat, ara, després de tants anys, consideri perillosa l’activitat que es desenvolupa a Cal Castillo. Jo he anat moltes vegades a passar algun matí amb els meus néts perquè els encantava el tracte directe amb els animals, donar-los menjar, tocar-los i veure’ls, en un entorn agradable, ben cuidats i en plena natura.

El públic que anava a gaudir dels animals deixava la voluntat i servia per sufragar les despeses d’alimentació dels animals i de la seva cura. Els animals estaven molt més ambientats en el seu entorn que no en un zoo, com es nota qui té més força i major rendiment polític. No podria la Generalitat o l’Ajuntament reservar una petita partida, com a subvenció, i ajudar aquest petit projecte en defensa de la llibertat dels animals? O prefereixen que s’hagi de tancar i desaparegui aquest espai únic? No vull pensar que darrere de tot aquest afer hi ha un projecte especulatiu de terrenys


Joan Puigdomenech, regidor de Medi Ambient

“Les instal·lacions no reuneixen les condicions de seguretat per a exhibició pública”

Disposar d’una col·lecció d’animals tot i respondre a una idea benintencionada per part d’un particular, ha d’incloure un compromís de manteniment d’unes condicions de benestar pels propis animals, i assumir el risc que es pugui convertir en un greu problema pel veïnat i, fins i tot, per a la sostenibilitat de la iniciativa.

La manera d’avançar-se al problema és que l’administració competent, la Generalitat, vetlli perquè això no passi en inspeccions periòdiques. L’Ajuntament proposa un conveni de reducció progressiva de la concentració d’animals que inclou ’esterilització per no engrossir el problema, l’obligació de vetllar pel benestar animal vacunant i gestionant els excrements i la contaminació del sòl, i que se sol·liciti la llicència d’activitats. Però s’ha constatat que les instal·lacions no reuneixen les condicions de seguretat per a exhibició pública i que el conveni signat el 2010 no es complia. La sortida raonable ha estat prohibir-ne l’exhibició pública i proposar al Sr. Castillo que pugui gaudir d’una col·lecció privada reduïda en condicions de benestar animal.

 
Comentaris

Destaquem