Què hi ha d'haver a la Villa Felisa quan marxi la Policia Local?

Entitats o matemàtiques

Carme Oliver, gerent de l’Ajuntament de Sant Cugat
“El Museu de les Matemàtiques, invertir directament en el benestar futur dels menuts”

L ’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ens diu en els seus darrers informes PISA que els alumnes catalans suspenen en ciències i matemàtiques. L’OCDE també ens diu que els estats amb major benestar social són aquells amb més democràcia i amb més formació,educació i recerca en ciència i tecnologia. En el llibre Gabriel Ferrater i Robert Musil: entre les ciències i les lletres, del professor d’Esade Eduard Bonet, gran amic del poeta santcugatenc, l’autor ens revela la importància de les matemàtiques en la poesia i la trajectòria vital de Gabriel Ferrater.

Acollir a Sant Cugat un museu que estimuli als nostres ciutadans, grans i petits, el coneixement i l’aprenentatge de les dites ‘ciències exactes’ és invertir directament en el seu benestar futur. La filòsofa i catedràtica d’Ètica Victòria Camps diu que cal més justícia social i menys caritat. Les autèntiques polítiques de benestar social no són les de caritat, sinó aquelles que permeten als individus desenvolupar-se per si mateixos. El Museu de les Matemàtiques és una d’aquestes polítiques. 

Quim Pla,
animador sociocultural
“Les persones que formen les entitats necessiten espais on desenvolupar la seva tasca”

Sant Cugat necessita un espai per i de les entitats perquè constantment veig fer reunions fins a altes hores de la nit de diumenge en bars, guardar petards sota el llit i emmagatzemar decorats, gots i caixes als baixos d’una casa particular. També, perquè les entitats fa molts anys que ho demanen, perquè al malaguanyat Pla de cultura es preveia un hotel d’entitats i no un museu de les matemàtiques, i perquè, si tan orgullosos estem de les entitats, potser ha arribat el moment de treballar pel que necessiten i que els deixem gestionar un espai municipal.

Si governar vol dir donar solucions a mancances reals i actuals, aquesta hauria de ser una prioritat; si governar ha de servir per fer els projectes que ens vénen de gust sense cap consens ni demanda històrica, doncs fem-hi el museu. Les persones que formen les entitats necessiten, i es mereixen, espais on desenvolupar la seva tasca dignament per poder seguir creixent i lluitant contra una societat cada cop més individualista i insolidària.

 
Comentaris

Destaquem