Què prioritzes, el preu o la qualitat?

Montse Valderrama, Gestora del grup de consum ecològic El Cabàs
“El menjar no només ens omple, també ens nodreix. El producte ecològic és una inversió”
Per a nosaltres, com a família, la qualitat del menjar és prioritària. Fa anys que formem part de cooperatives i grups de consum ecològic a Sant Cugat, primer La Civada i ara El Cabàs, com a associats i treballadors. Tenim dos petits de 7 i 5 anys i prioritzem “menjar bé” entenent com a tal menjar productes de temporada, sense pesticides ni additius químics, que respectin el cicle de la terra i la persona que la treballa.
El menjar no només ens omple, també ens nodreix, i malgrat que el producte ecològic té un preu final més car, és una inversió de futur per a la pròpia salut i la salut del nostre entorn. Estem aprenent hàbits responsables amb el menjar consumint només allò que necessitem, reduint la ingesta de proteïna animal i evitant que es malmeti el menjar.
A El Cabàs comprem el producte directament al pagès, pagant-li un preu just, i això permet abaratir el preu final evitant intermediaris. Aquest és el nostre petit granet de sorra per cuidar-nos i cuidar-vos!!!.

Jordi Seguí,
Comercial
“Escullo el menjar en funció del que m’agrada, i pot coincidir o no amb el preu o qualitat”
Acaba afectant el preu, però també per necessitats personals. Primer de tot, hem de tenir present que a la família tenim celíacs, per tant, la qualitat ja passa a ser, obligatòriament, la primera opció, ja que els productes han de ser lliures de gluten, els quals són més cars que els que sí que en tenen. Això ens marca el que podem o no podem comprar, que no és el mateix que el que no volem. Llavors, dins d’aquests productes, tot i que estàs supeditat a comprar amb aquesta peculiaritat, has de buscar per preu perquè són caríssims i se’n van de pressupost. I com que, per comoditat, acostumem a anar a únic lloc per comprar-ho tot, tots els aliments els compres allà i no ens desplacem a altres llocs on, per exemple, el producte pot ser de més qualitat per la procedència com poden ser les cooperatives o directament al pagès. En definitiva, més que res escullo en funció del que m’agrada i, a vegades, afectarà directament la qualitat o, per contra, el preu.

 
Comentaris

Destaquem