Quin control hi ha sobre l'arbrat a Sant Cugat?

'La sensació d'abandonament ja no es materialitza només en les mancances acumulades sinó en la falta de resposta a una pregunta ben senzilla'

El passat 5 de desembre del 2019, un mitjà de comunicació escrit publicava la caiguda d'un arbre a un carrer del barri de les Planes que ha afectat un cablejat de llum i ha deixat sense electricitat a part d'aquest barri. El 10 de març de 2020, el mateix mitjà de comunicació, publicava una entrevista a uns veïns de les Planes temorosos de la possible caiguda d'arbres pel seu mal estat. El 18 de gener del 2023, sumàvem una altra comunicació per la caiguda d'un arbre a l'avinguda Can Cortés per una forta ventada. El 30 d'abril del 2024, dues esllavissades greus han tingut lloc al barri de les Planes i a altres barris de muntanya limítrofs.

En totes aquestes ocasions ha estat una sort que ningú prengués mal i, a la pregunta: quin control hi ha sobre l'arbrat a Sant Cugat? L'Ajuntament manté un silenci irresponsable i esfereïdor. La sensació d'abandonament ja no es materialitza només en les mancances acumulades sinó en la falta de resposta a una pregunta ben senzilla. És cert que davant l'emergència, vam aprofitar per compartir l'estat d'altres arbres en una situació de risc, però el veïnat mereixem saber si l'Ajuntament treballa des de la prevenció, també.

Per aquest motiu, volem que aquest article sigui una demanda directa a l'Ajuntament: facin un Pla d'actuació pels barris de Sant Cugat per tenir controlats els arbres malalts o en mal estat, per revisar els carrers i voreres naturals amb la finalitat de prevenir possibles esllavissades i caigudes que podrien ocasionar danys materials, personals i problemes de mobilitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem