El racó de pensar

'Potser fora interessant portar als representants polítics municipals al racó de pensar perquè s'adonin del que estan fent malament respecte de Sant Cugat'

Tothom veu les coses, des del seu punt de visió i interpretació, en el meu cas, recordant el meu Sant Cugat, que comença en els setanta, quan per mi era un lloc de pas en la via d'autoestop Barcelona-UAB, i més recentment des del 2001, quan vinc a viure i integrar-me, el canvi és brutal. Sí, ni gran, ni especial, ni bo, ni dolent... És brutal, és un sense sentit social, estructural, funcional, tan sols es recolza i s'entén en un sentit especulatiu.

Ja som 100.000, una xifra, que es va apuntar des del Consell de Ciutat, com un toc d'atenció, i com s'ha vist i es veu, només és un toc d'informació. No s'ha fet cas en cap dels suggeriments que es feia, que eren clars, segur que no senzills d'aplicar, però sí d'entendre, per pensar-los i fer.

Certament, aquest consell és un òrgan consultiu, fins i tot assessor, però no funcional, i per tant no és perquè seguir el que suggereix. Tanmateix, és com posar un far en les roques, i en lloc de considerar-lo, ignorar-lo, i anar a petar contra els esculls. Malaguanyat far i vaixell.

Els suggeriments eren i són reduir les diferències econòmiques entre santcugatencs, recuperar la vida socioeconòmica en els barris, repensar que i com volem que sigui el municipi en el futur fins al 2070, repensar les fonts d'aigua i energia, dissenyar una estratègia de sostenibilitat alimentària, reservar sol per nous habitatges, i repensar les actuals zones de baixa densitat, tot mantenint la ràtio actual de verd urbà/població, considerar Collserola com un recurs finit i concret de salut individual i social supramunicipal.

A més, aquests suggeriments es concretaven en 19 línies d'actuació (vegeu documents de treball), que tenien molt en compte la sobrietat, el coneixement i el sentit comú, per tractar de contribuir a una bona vida per tothom, que hi és i hi serà.

Potser fora interessant, fins i tot bo, portar als representants polítics municipals al racó de pensar, allunyant-los del dia a dia, perquè s'adonin del que estan fent malament, no estan fent bé, o simplement no fan, respecte de Sant Cugat, especialment de la seva població, que realment és important i transcendent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem