Residència a Espanya per a inversors estrangers

El 28 de setembre es va publicar en el BOE, “la Ley de apoyo a los emprenedores y su internacionalizacion”. És una llei anunciada pel Govern espanyol fa ja més d’un any, que cada tres mesos semblava que ja sortia i fins ara. El seu objectiu és ajudar a superar la crisi atraient inversió estrangera a Espanya mitjançant facilitar l’entrada i permanència d’estrangers al país.

Què es necessita per ser considerat un inversor?Que s’inverteixin com a mínim 2 M€ en títols de deute públic o 1 M€ en accions o participacions socials en empreses espanyoles o en dipòsits bancaris; que s’adquireixin immobles amb una inversió mínima de 500.000€ per sol·licitant i que s’inverteixi en un projecte empresarial a Espanya que sigui d’interès general.

La inversió es pot fer com a persona jurídica sempre que tingui la majoria de drets a vot. La llei deixa clars una sèrie de temes sobre els que existien dubtes quan es comentava el tema al llarg d’aquests últims temps. El primer era si es podrien acollir a la llei els estrangers que ja estan aquí, i la resposta és que sí, sempre i quan, evidentment, compleixin els requisits que la llei estableix. Un segon dubte era el que fa referència a les absències del territori espanyol. La realitat és que en molts casos viuen aquí una part de la família mentre que el cap de família, per raons de negoci, passa llargues temporades fora. La llei ha establert que es podrà renovar la residència malgrat les absències siguin superiors als 6 mesos.

Una vegada feta la inversió, l’estranger podrà obtenir el visat de residència que en principi serà d’un any de vigència i després podrà obtenir l’autorització de residència que serà per a dos anys. S’estableix també que podran demanar la residència el cònjuge i els fills menors de edat. Malgrat que és veritat que normatives semblants les tenen molt països, segurament en època de bonança mai el Govern s’hagués plantejat una llei com la que acaba d’aprovar. Avui necessitem l’entrada de diners, necessitem persones que consumeixin, a la vegada que a tots plegats segurament ens fa una mica de vertigen.

Segueix @Amat_cat a twitter

 
Comentaris

Destaquem