La reVolta a Sant Cugat

Les quatre edicions de la reVolta són, en part, un fruit als seus esforços [de les ciclistes del passat] que no van tenir ressò en aquell temps

El ciclista holandès Van der Poel, nét del mític Raymon Poulidor, va posar-se el mallot de líder del Tour l'any 2021. Va ser un sentit homenatge al seu avi que, durant els anys 60, va participar 14 vegades en la mateixa prova, però no va aconseguir mai ser líder. No és que no fos bo, és que davant tenia un amic i rival com Jaques Anquetil.

Més info: Sant Cugat es converteix en l'epicentre del ciclisme femení amb la reVolta

Vull parlar sobre homenatges de fills i nets als nostres antecessors. És un error que un pare o una mare digui, tot referint-se al seu fill o filla, "Que arribi on no he pogut arribar jo". Els fills i les filles han de ser lliures a l'hora de triar el camí que volen.

Ara bé, tot el que aconseguim fills i filles a la vida, sí que és un homenatge a pares i avis. És donar sentit a tots els seus esforços. I no faig esment de riqueses materials, laborals o esportives; parlo, a més i sobretot, de riqueses humanes.

En aquest sentit, la reVolta, que es farà aquest 29 d'abril, impulsada pel compromís de la Volta a Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat, té un doble significat. Per una banda, l'innegable valor esportiu -fer 126'9 km. de recorregut no està a l'abast de qualsevol ciclista- i l'esforç que totes aquestes dones han fet. I, en segon lloc, el més significatiu al meu entendre, el gran homenatge a totes aquelles dones esportistes que en el passat, precisament per ser dones, no van tenir accés ni facilitat per a accedir a les xarxes esportives i professionals.

Crec que, les quatre edicions de la reVolta, són en part un fruit als seus esforços que no van tenir ressò en aquell temps. Espero que, algunes d'aquelles dones, puguin fruir de la cursa d'aquest any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem