Salari digne

Moltes administracions han realitzat estudis per saber el salari necessari per viure dignament en un determinat entorn

Passat l'1 de maig, és pertinent parlar no només de com avancem cap a la plena ocupació, sinó de la qualitat d'aquesta. El despropòsit més clar ha estat la darrera reforma laboral del PP, on la desprotecció total del treballador, va anar acompanyada d'afavorir i abaratir de manera brutal l'acomiadament.

Des dels serveis d'ocupació municipals l'estratègia no només ha de proveir de treball a les persones aturades, sinó que a més ha de garantir la qualitat del treball ofert. Un dels indicadors d'aquesta dignitat és el salari.

Moltes administracions han realitzat estudis per saber el salari necessari per viure dignament en un determinat entorn, que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona és d'uns 1.044 € i a Sant Cugat s'estima en uns 1.100 €. Aquest salari de referència difereix de l'SMI, i el problema esdevé quan el marc competencial del nostre Estat no contempla que es puguin assimilar tots dos. És competència de l'Estat i cap territori hi pot legislar, el que sí que pot fer és recomanar o fer polítiques d'equilibri.

L'aposta des de Sant Cugat és acostar-se a aquest salari de referència no només a través de l'oferta de treball públic, o amb plans ocupacionals on oferir progressivament aquest salari, sinó inserint clàusules socials a les empreses que tenen contacte amb l'Ajuntament, tant aquelles que hi treballen de manera directa o indirecta com aquelles que demanden treballadors a partir de la borsa de treball públic.

Com a govern i com a partit polític responsable i amb consciència de classe, com és el PSC, aquestes són les estratègies i les polítiques que poden ajudar a transformar la nostra societat i el nostre municipi. És un granet més per a la dignitat de les persones.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem