Amb la salut, l'alimentació no espot banalitzar

'Tenir informació objectiva és clau per desenvolupar coneixement i, a partir d'ell, generar debat, i així cercar la millor solució per tenir una alimentació sana, suficient i austera'

Es fan servir una munió de paraules per parlar de l'alimentació, el primer pas vers la salut, el qual donada la seva importància, indica indefinició, i aquesta, una via per la falsedat i les seves derivades. Així es parla d'agricultura, de menjar, de km 0, d'alimentació saludable, d'alimentació sostenible, d'aliments perillosos, d'aliments funcionals, trobant-se la majoria i sense cap mena d'aval científic fora de l'agricultura/ramaderia /pesca actuals, tenint-se que cercar i obtenir en l'agricultura amb adjectiu qualificatiu, que generalment és orgànica i les seves derivades.

Aquesta agricultura és bona o molt bona pels beneficis ambientals que proporciona, però no hi ha cap certesa científica que garanteixi una major qualitat productiva i si, una menor producció. A Sant Cugat viuen avui 98000 persones amb un estatus socioeconòmic alt, si més no en el context de Catalunya, el qual vol dir que és una població amb possibilitats de consumir. I seguint les dades bibliogràfiques, que xifren en 2,1 kg o L al dia d'aliments per habitant, representa que Sant Cugat consumeix, 75000 tones/any d'aliments. Quantitat inviable de produir en el mateix municipi i rodalia i que serà més difícil, en les condicions de canvi climàtic, que són i seran.

Tenir informació objectiva és clau per desenvolupar coneixement i, a partir d'ell, generar debat, i així cercar la millor solució per tenir una alimentació sana, suficient i austera, en la que gràcies al sentit comú, no es malbaratin recursos en cap dels graons de la cadena que va del camp a la boca. No és bucòlic, però és real, i per tant, hi ha la possibilitat de millora al llarg de tot el procés alimentari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem