Salvem el mercat de Volpelleres

"Quan semblava que revifava el mercat de Volpelleres i que el temps fosc de la Covid ja havia quedat enrere, la realitat actual ens mostra un escenari desastrós"

El 2019 es va inaugurar el mercat municipal de Volpelleres amb una oferta inicial de 6 parades. Després de la COVID, al 2022, va reprendre l’activitat amb un total de 12 parades, doblant l’oferta i arribant a un 74% del total de la capacitat.

Quan semblava que revifava aquest mercat i que el temps fosc de la COVID ja havia quedat enrere, la realitat actual ens mostra un escenari desastrós. Crec que ara mateix només hi ha 3 parades obertes al públic, i em consta que com a mínim una d’elles s’està plantejant seriosament tancar properament.

Els mercats són punts de cohesió social, activen l’economia de barri, les parades acostumen a tenir determinats productes més especialitzats que les grans superfícies, aposten per productes de proximitat, i per aliments amb un impacte mediambiental molt menor. 

Es per tot això que entre tots hem d’ajudar a salvar el mercat de Volpelleres. L’Ajuntament ha de facilitar l’accés a nous empresaris que vulguin apostar per posar una nova parada, els veïns han de  donar una oportunitat i passejar regularment per les parades, i l’associació de veïns ha d’apostar per fer més promoció.

Si acaba tancant definitivament les portes tots estarem perdent una mica d’identitat, ja que un barri sense mercat és un barri fred. El mercat és l’ànima d’un barri. Lluitem per salvar les botigues de proximitat i els nostres mercats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem