Sant Cugat és territori segur segons l’Ajuntament

Així ho manifesta el 8 de maig el director de Seguretat Ciutadana al Consell de Mira Sol; és mes, afegeix que només és un tema d’interpretació de les dades

Jo ara explicaré unes dades; dades relatives a una comunitat de Can Mates. Justament tres dies abans, el 5 de Maig, hi van entrar per vuitena vegada en cinc anys i van rebentar 8 trasters. Gairebé dos cops a l’any, aquesta comunitat rep la visita d’algú. Unes vegades als trasters, altres als pisos, una vegada desballesten completament un cotxe, roben una moto, forcen panys de cotxes. Aquest cop, un veí va coincidir amb els lladres, que van fugir.

Com aquests veïns han d’interpretar aquestes dades sr Director? No se’ls hi pot dir que comparativament amb no se on, estan molt millor; ni acusar-los de que estan donant una imatge irreal i transmetent una sensació d’inseguretat a la població.

Ni els serveix de res saber que aquella mateixa tarda del 5 de Maig, un helicòpter dels Mossos sobrevolava la ciutat de forma preventiva. Si no fos perquè és per plorar, faria riure. Jo crec que la inseguretat la donen vostès amb aquestes declaracions i utilitzar les dades segons la seva conveniència.

Proposo emprar les dades d’una altra manera. Poques comunitats tenen una freqüència de robatoris tant alta com aquesta, llavors perquè no li fan una vigilància una mica més estricta?. Segur que el Mossos i la Policia Local tenen aquestes estadístiques de comunitats més afectades. En aquest cas se’ls podria orientar per implementar alguna tecnologia dissuasiva o ajudar a posar en marxa mesures de prevenció.

No es sentirien tant sols i evitaríem, com deia una veïna, que “al final algú prendrà mal

Més informació
 
Comentaris

Destaquem