Sant Cugat i la sardana

'L'experiència que fem al claustre és molt valorada per tots els assistents, ja que és molt visual en els seus signes'

Aquesta setmana hem celebrat la festa de Sant Cugat (27 de juliol). En el cor del claustre del Monestir conservem els fonaments d'una església paleocristiana del segle V, erigida en honor del màrtir Cugat. Cada any, després de la Missa, anem en processó cap al claustre per fer una pregària en el lloc on originàriament es veneraven les relíquies del nostre Cugat.

Més info: Fe i tradició es donen la mà per retre homenatge al màrtir que dona nom a la ciutat

Allà hi ha una llosa de memorial que ho recorda. L'experiència que fem al claustre és molt valorada per tots els assistents, ja que és molt visual en els seus signes; també per la bellesa dels textos i les cançons, així com per l'esperada actuació de la Moixiganga (que a través d'una mena de castells, representa, d'una manera molt bella i solemne, la passió de Jesús).

Aquest any incorporem un nou element de la cultura popular: la sardana. Sabem que aquest any Sant Cugat és la capital de la sardana, i per això mentre la processó de centenars de persones envolta el claustre, els nostres sardanistes ballaran al so d'una sardana composta expressament per a la nostra capitalitat. La sardana ens recorda la importància d'anar tots a la una, agafats de la mà, al mateix ritme. Que sant Cugat pregui perquè siguem una ciutat ben unida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem