Sant CugatOIL

Article d'opinió de Galofré parlant sobre l'excés de benzineres a Sant Cugat

El passat mes de maig el govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb el vistiplau de la resta de forces polítiques locals, va aprovar per majoria absoluta la que serà la cinquena benzinera en una mateixa àrea, concretament a la zona del Mercantic. La notícia m'ha causat una perplexitat absoluta per diferents motius. No crec que aquesta sigui una necessitat real per aquest barri, ja que amb 4 benzineres ja existents és evident que és més que suficient. No veureu mai cap cua inacabable en cap d'elles.

Sorprèn com els polítics s'omplen la boca defensant la creació de nous llocs de treball, però a la pràctica autoritzen la instal·lació d'aquesta benzinera que no requereix personal, ja que serà d'autoservei. És a dir, no només no promou la creació de nous llocs sinó que posa en perill la feina dels treballadors actuals de les benzineres properes.

I què hi ha de l'aposta per les energies renovables? No seria més sostenible invertir i treballar per habilitar més punts de càrrega elèctrics? Tanmateix, aquesta deriva pel consum de petroli dels vehicles particulars va definitivament en contra del compromís de potenciar la xarxa del transport públic.

M'agradaria saber quines són les infraestructures o contrapartides que aquesta benzinera haurà promès a l'Ajuntament. De tots és sabut que quan una empresa es vol instaurà a la ciutat, ha de compensar d'alguna forma al consistori. No dic que sigui una pràctica il·legal, simplement voldria saber quants parcs, aparcaments públics o diners han compensat la instal·lació absurda, contraproduent i innecessària d'aquesta cinquena benzinera en un radi de tot just 2 km2.

 
 
 
Comentaris

Destaquem