Per un Sant Joan sense petards

'Desitgem, de tot cor, que aquest Sant Joan sigui un Sant Joan celebrat d'una manera respectuosa i lliure de petards a Collserola'

El parc de Collserola és un espai protegit i per Sant Joan es veu sempre amenaçat per l'ús irresponsable de petards i focs. És un problema recurrent, ja que, tot i la prohibició, cada any en sentim ben a prop. Volem convidar a la necessitat de prendre encara més mesures per protegir aquests recursos tan valuosos que són els nostres boscos. Tolerància zero amb els irresponsables!

A més a més, a les nostres cases, conviuen molts animals. Un petard sobtat i sorollós causa un gran estrès i pànic als animals que hi habiten fent que fugin espantats, les aus abandonin nius. La diversió d'uns és un perill pels altres i aquest tipus de comportaments s'escapen de qualsevol raó.

A tot això, s'hi afegeix que els residus dels petards que contenen substàncies químiques contaminen greument el sòl. En explotar el petard, els compostos es dispersen en l'aire i, posteriorment, cauen a terra i a l'aigua. Contenen també metalls pesants que poden inhibir el creixement de plantes i danyar la microbiota del terra.

Demanem molta col·laboració per part de tots. Cada any el 112 rep més d'una trucada dels veïns i veïnes denunciant aquest fet. Desitgem, de tot cor, que aquest Sant Joan sigui un Sant Joan celebrat d'una manera respectuosa i lliure de petards a Collserola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem